Crnogorski (MNE)English (UK)

MAMA I TATA / 17h00

13.12.2014

Mama i tata

 

Franziska Schonenberger, Jayakrishna Subramanian, Njemačka, 2013, 89’

Režija: Franziska Schonenberger, Jayakrishna Subramanian
Uloge: Christine&Albert Schonenberger, Viruthambal Subramanian, Subramanian Duraisamy
Fotografija: Minsu Park
Producenti: Ferdinand Freising, Cosima von Spreti, Marina Voeth
Koproducenti: Sonja Scheider, Natalie Lambsdorff
Produkcija: University of Television and Film Munich (HFF Munich)

Sinopsis:

Dokumentarni sudar kultura između Indije i Njemačke: Amma & Appa – na tamilskom ‘mama i tata’ – donosi priču o dva bračna para, oba otprilike istih godina, oba u braku preko trideset godina, ali iz potpuno različitih kulturnih sredina: Bavarije i Indije. Upoznaju se tako što su se njihova djeca zaljubila jedno u drugo i žele snimiti dokumentarac o susretu kultura. Amma & Appa predstavlja duhovito i osjetljivo istraživanje biografija i ljubavnih priča dva (odnosno tri) para, koja su toliko različita… ali samo na prvi pogled.

 

O autoru:

Džejakrišnan SubramanianJayakrishnan Subramanian je studirao grafički dizajn na Nacionalnom institutu za dizajn, nakon što je završio Likovnu umjetnost na Univerzitetu Madras. Trenutno radi na magistarskoj tezi iz oblasti medija i umjetnosti na Univerzitetu Bauhaus u Vajmaru. Zajedno sa Franziskom radi na svom prvom dugometražnom eksperimentalnom dokumetarnom filmu Palai Nizhalgal – Pustinjska sijenka. Njegovi filmovi su i Zidovi koji dišu (2010), Nevjestin izgubljeni kofer (2013) i Amma & Appa (2014).

Franciska ŠonenbergerFranziska Schonenberger živi i radi u Minhenu, kao spisateljksa i rediteljka. Za svoj novinarski rad u Indiji dobila je nekoliko nagrada. nakon master studija iz oblasti medija, radila je za velike njemačke emitere. Tenutno studira režiju na dokumentarnom smjeru Univerziteta za televiziju i film u Minhenu. U njene filmove spadaju: Za Eli (2010), Zaštiti sve koje volim (2011) i Amma & Appa (2014).

 

 

Festivali i nagrade:

• Berlinale 2014 (Perspektive Deutsches Kino)
• Warsaw Film Festival 2014
• Mumbai Film Festival 2014
• Beldocs 2014
• Zagreb Film Festival 2014

 

Review Betfairclick here bonus

Ladbrokes check here

Revew WillHill Here 100% bonus
United Kingdom Free Bets Bookmakers