Crnogorski (MNE)English (UK)

ND Vijesti nastavlja partnerstvo sa Festivalom filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2016

Centar za građansko obrazovanje (CGO) intezivno i ove godine radi na organizaciji sedmog izdanja Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2016. Priprema se kvalitetan i raznovrstan program koji vjerna publika, ovog sada već tradicionalnog, Festivala i očekuje. Prepoznajući značaj ovakvog Festivala, podršku njegovoj realizaciji će i ove godine pružiti ND Vijesti.

U tom kontekstu, danas su Daliborka Uljarević, izvršna direktorka CGO-a i Željko Ivanović, izvršni direktor ND Vijesti potpisali ugovor o saradnji, koji je nastao kao izraz razumijevanja obje strane da je u doprinosu uspostavljanju kulture ljudskih prava neophodna intezivna komunikacija i saradnja svih zainteresovanih strana, a posebno medija i nevladinih organizacija, koji pored institucija značajno mogu uticati na unaprijeđenje ovog okvira.

cgo-cce-nd-vijesti

Na osnovu ugovora, Vijesti će posvetiti medijsku pažnju i obezbijediti zastupljenost Festivala u svojim redovnim izvještavanjima, promovisati Festival njegovim najavljivanjem, i učestvovati u radu Savjeta Festivala preko svog predstavnika/ce. CGO će predstaviti Vijesti u promotivnom materijalu koji izdaje Festival i dati prava prvenstva za intervjue s gostima Festivala u skladu sa interesovanjem Vijesti, kao glavnog medijskog pokroviteljstva među štampanim medijima i portalima.

Sedmo izdanje Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2016 biće održano od 10. do 14. decembra 2016. u Podgorici, u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP), 11. i 12. decembra u Beranama i 12. i 13. decembra u Kotoru.

Mina Kalezić, asistentkinja na programima

Nastavlja se podrška javnog servisa festivalu filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2016

Centar za građansko obrazovanje (CGO) i javni servis Radio i Televizija Crne Gore potpisali su danas ugovor o saradnji na realizaciji sedmog Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2016, koji će se održati u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP) u Podgorici od 10. do 14. decembra 2016. (pet dana), Beranama od 11. do 12. decembra 2016. (dva dana) i Kotoru od 12. do 13. decembra 2016. (dva dana). Ugovor su potpisali Rade Vojvodić, generalni direktor RTCG i Daliborka Uljarević, izvršna direktorka CGO-a.

Sada već tradicionalno, javni servis RTCG, na ovaj način, daje svoj doprinos u realizaciji Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ, prvog i jedinog festivala filma u Crnoj Gori tematski fokusiranog na oblast ljudskih prava, koji je već izašao iz okvira Glavnog grada sa svojim izdanjima na jugu i sjeveru Crne Gore.

cgo-cce-rtcg-ubrzaj

RTCG će, na osnovu ugovora, posvetiti punu medijsku pažnju i obezbijediti zastupljenost Festivala u svojim redovnim informativnim i drugim programima, producirati festivalske hronike tokom trajanja Festivala, emitovati promotivni spot, učestvovati u radu Savjeta Festivala i pomoći u drugim vezanim aktivnostima organizacije Festivala UBRZAJ. CGO će predstaviti RTCG u promotivnom materijalu koji izdaje Festival, dati prava prvenstva intervjua s gostima Festivala i televizijska prava za RTCG za pet filmova novije produkcije koji su pokupili nebrojene nominacije, priznanja i nagrade širom svijeta.

Festival fima o ljudskim pravima UBRZAJ predstavlja direktnu i provokativnu formu promocije ljudskih prava i društvene trezvenosti putem filma, kojom CGO komunicira sa mnogo širom i raznovrsnijom ciljnom grupom nego što je to slučaj sa standardnim programima, i u tom pogledu podrška javnog servisa RTCG je višeznačno dragocjena.


Mina Kalezić, asistentkinja na programima

Ozvaničena saradnja sa opštinom Berane u realizaciji Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2015

memorandumcgoba1Centar za građansko obrazovanje (CGO) i opština Berane su danas u Beranama ozvaničili i precizirali već najavljenu saradnju u realizaciji Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2015, potpisivanjem Memoranduma o saradnji.

Memorandum o saradnji su potpisali Daliborka Uljarević, izvršna direktorka CGO-a i Dragoslav Šćekić, predsjednik opštine Berane, i tom prilikom dogovorili da se beransko izdanje Festivala održi u sali Skupštine opštine Berane u periodu od 13. do 14. decembra 2015.

CGO, kao organizator Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2015 će na osnovu ovog Memoranduma obezbijediti prava prikazivanja četiri filma sa Festivala UBRZAJ 2015 u sali SO Berane – CITIZENFOUR, Mustang, Taksi i Jedan dan u Sarajevu. Takođe, CGO će obezbijediti medijsku pokrivenost navedenih projekcija putem medijskih partnera, kao i izradu adekvatnog promotivnog materijala. Konačno, CGO će predstaviti opštinu Berane na promotivnim materijalima i pomoći u realizaciji pripremnih aktivnosti za realizaciju projekcija.

Read more...

Oformljena volonterska grupa Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2015

 

cgovolonteri2U sklopu priprema za šesto izdanje Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2015, Centar za građansko obrazovanje (CGO) je danas održao sastanak i oformio volontersku grupu koja će raditi na logističkoj podršci, pomoći u organizaciji i promotivnim aktivnostima uoči i tokom trajanja samog Festivala, kako u Podgorici, tako i u paralelnim skraćenim izdanjima u Kotoru i u Beranama.

Od više od šezdeset prijavljenih na konkurs za volontiranje, tim CGO-a je odabrao dvadeset i pet mladih ljudi, koji uz to što vole film i razumiju značaj ljudskih prava, žele da svojim entuzijazmom doprinesu da šesto izdanje Festivala približe još više svojim vršnjacima, ali i brojnim drugim građanima i građankama.

Volonteri festivala će biti dio organizacionog i kreativnog tima CGO-a i na taj način dobiti priliku da nauče i osjete kako je to intezivno svakodnevno se boriti za principe jednakosti i pravde, ali i da vide sjajne filmove najnovije produkcije koji ih mogu inspirisati da se bore za ljudska prava.

Read more...

Review Betfairclick here bonus

Ladbrokes check here

Revew WillHill Here 100% bonus
United Kingdom Free Bets Bookmakers